Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Ik vind Onion Today een interessant initiatief, maar ik zou graag wat meer persoonlijke informatie willen.

Voor persoonlijke informatie kunt u bellen met Wim Menu, de bedenker van Onion Today op 06-22378492. U kunt ook vragen stellen via het contactformulier en wij proberen deze dan zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Wat kost Onion Today?

U kunt een maand lang gratis Onion Today uitproberen. Tijdens deze maand kunt u een abonnement kiezen, De prijzen en de diverse functionaliteiten per abonnement vindt u op deze website. In de maand gratis test u de pro-versie uit en heeft dan de beschikking over alle functionaliteiten van de app. Het uitproberen is geheel vrijblijvend. U gaat dus niet automatisch over naar een abonnement.

Onion Today lijkt me een mooi initiatief in de landbouwsector. Is het mogelijk dat er een presentatie wordt verzorgd voor onze afdeling/vereniging?

Wij gaan graag met u in gesprek om dit initiatief voor uw leden te presenteren. Neem hiervoor contact op met info@oniontoday.com of vul het contactformulier in.

Hoeveel inzicht geeft Onion Today in de hoeveelheid vrij uien in de markt?

Hoeveel aanbod er te zien is, is afhankelijk van het aantal deelnemende telers. Een teler is niet verplicht om aanbod te plaatsen, ook al heeft hij wel vrije uien te verkopen. Bovendien kan hij ook maar een beperkt deel van zijn vrije uien er te koop opzetten. 

Kan ik mijn uien op de Onion Today app verhandelen?

Onion Today is niet direct een online handelsplaats. De app maakt bedrijven zichtbaar, waar bedrijven uit de uiensector zich bevinden. De app laat zien welke bedrijven aanbod hebben geplaatst. Inkopers kunnen via de Onion Today rechtstreeks bellen met de aanbieder of een persoonlijk bericht sturen. De app laat ook zien de kortste route naar het bedrijf waar het aanbod zich bevindt. 

Hoe is Onion Today tot stand gekomen?

Het idee van Onion Today is bedacht door Wim Menu. Door zijn jarenlange ervaring als accountmanager in de uienveredelingsbranche kent hij de sector door en door. De vele gesprekken die hij gevoerd heeft met personen die actief zijn in de sector, vormen de basis van het concept. Het basisprincipe is dat ieder segment in de sector voordeel moet hebben van de app, zodat er een win-win situatie ontstaat voor iedere deelnemer. Onion Today is in het afgelopen jaar ondersteund door de Trainingsfactory en Stichting Impuls van de provincie Zeeland. 

Het gebruik van de app

Wie kan een account aanmaken op Onion Today?

Onion Today is voor iedereen toegankelijk die bedrijfsmatig met de uiensector te maken heeft. Dit zijn dus telers, verwerkers, handelaren enz. Maar ook vele toeleveranciers zoals machinefabrikanten, gewasbeschermingsbedrijven en meststoffenproducenten.

Wat gebeurt er als gegevens op Onion Today niet kloppen met de praktijk?

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een teler vergeten is om zijn aanbod van vrije uien uit zijn account te halen. U kunt hem/haar hier zelf op wijzen. Maar u kunt ook een e-mail sturen naar info@oniontoday.com. Wij zullen de teler dan hierover berichten om dit zelf aan te passen.

Wij willen met meerdere personen op ons bedrijf deelnemen aan Onion Today

Ja dat kan. De prijzen op deze website gelden per bedrijf. Bij de app+ versie kunnen er drie mensen gebruik van maken en in de pro-versie zelfs tien!

Ben ik als teler verplicht om al mijn "vrije" uien op Onion Today te plaatsen?

Nee, u hoeft niet perse aanbod te plaatsen. Maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om 80% van uw voorraad te verkopen aan uw vaste afnemer. De overige 20% wilt u afzetten aan andere afnemers via Onion Today. Deze hoeveelheid plaatst u als aanbod. Op deze manier komt u op een gemakkelijke manier in contact met nieuwe afnemers.

Ik wil graag de app Onion Today op mijn smartphone. Hoe doe ik dat?

Ga op deze website naar de pagina "Start direct"

Kies je land en voer je KVK nummer of bedrijfsnaam in (een deel kan ook) en klik op KVK register. Er is een koppeling gemaakt met het openbare KVK register zodat vanzelf alle gegevens in de registratie terecht komen. Belgische bedrijven dienen hun ondernemingsnummer in te vullen. Hier is geen koppeling met een register.

Vul verder de ontbrekende gegevens in, waarbij je ook zelf een wachtwoord kiest. Als de registratie voltooid is, wordt er een mail gestuurd naar het mailadres dat je hebt opgegeven. De link die in deze mail staat, moet je aanklikken ter bevestiging.

Vervolgens download je Onion Today en log je in met je mailadres en het wachtwoord dat je gekozen hebt tijdens de registratie. Onion Today is nu klaar voor gebruik. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, mail, app  of bel ons!

Een handige instructiefilm is op 21 september geplaatst onder de rubriek nieuws

Kan ik mezelf voor Onion Today ook registreren via mijn smartphone

Als je Onion Today eerst downloadt, word je gevraagd om te registreren. Anders is het niet mogelijk om in te loggen. Door op de button van registreren te klikken kom je vervolgens op de mobiele website van Onion Today. Je gegevens kun je hier ook gewoon invullen. Dit komt overeen met het registreren op pc of laptop. Na het registratieproces kun je inloggen op de app en de locatie van je bedrijf terugvinden op de app.

Hoe kan ik het profiel van mijn account beheren?

Wijzigingen van je profiel/bedrijf kunnen zowel in de app als op de website uitgevoerd worden. Op de website is wel meer mogelijk. Op de website log je in bij "mijn account" met je email adres en wachtwoord, zoals je deze ook gebruikt om in te loggen op de app. Niet alles van je account is (nog) te beheren. Om dit op te lossen kun je een e-mail sturen naar info@oniontoday.com met je wensen. Wij gaan het dan zo snel mogelijk voor je in orde maken.

Ik heb een wijziging doorgevoerd, maar zie het resultaat niet terug in de app

Dat komt omdat de apps actief blijven op de achtergrond. Om de wijzigingen te zien moet je de app afsluiten. Bij IOS werkt dit door tweemaal op de thuisknop te klikken. Vervolgens de schermen naar boven weg swipen. Als je Oniont Today daarna weer opnieuw opent zul je de wijzigingen wel zien.

Voor Android zijn er diverse systemen:

Apps afsluiten en multitasken

Screenshot_2014-04-01-17-21-30.jpg

  1. Je bereikt het multitask-venster (zie links) door de multitask-knop in te drukken (onder andere bij HTC en Googles Nexus-lijn) of de home-knop een aantal seconden ingedrukt te houden (bij de meeste Samsung-, LG-, Sony- en oudere HTC-toestellen).
  2. Als je het multitask-venster in beeld krijgt, kun je snel tussen apps wisselen of apps afsluiten.
  3. Het afsluiten van apps doe je door met je vinger een app naar de linker- of rechterkant te verschuiven. Bij sommige toestellen kun je de apps ook naar boven of onderen swipen.
  4. Deze wordt dan automatisch afgesloten en komt niet meer in het multitask-overzicht voor.
  5. Sommige multitask-vensters, bijvoorbeeld van HTC en Samsung, hebben een knop om alle draaiende apps in één keer uit het overzicht te verwijderen. Handig!
Ik heb een tijdje de app gebruikt, maar ik kan de app niet meer openen

Waarschijnlijk is uw proefabonnement verlopen. Om dit mogelijk te maken gaat u naar de website en klik op "mijn account". Log in met uw e-mail adres en wachtwoord. Mocht u het wachtwoord vergeten zijn, klikt u op "wachtwoord vergeten". Nadat u ingelogt bent kiest u uw abonnement. U kunt al deelnemen voor slechts 6 euro per maand. Nadat het abonnement is afgesloten kunt u de app weer openen op uw smartphone of I-pad.

Ik wil graag het PRO abonnement. Hoe duur is dit?

Het pro-abonnement is tijdelijk 500 euro per jaar i.p.v. 750 euro. De 250 euro korting storten wij zo snel mogelijk terug op  uw rekening.

Hoe maak ik een groepsbericht?

Met de berichtenbox van Onion Today kunt u gemakkelijk alle aangesloten bedrijven bereiken. Dit doet u door te kiezen voor groepsbericht. Bij IOS (Iphones) wordt dit weergegeven door het symbool van een zendmast. Vervolgens kiest u uw doelgroep en de straal (reikwijdte) van het bericht.De straal van de berichtgeving gaat tot 400 km en hiermee kunt u dus alle bedrijven bereiken. De 400 km is functioneel in het proefabonnement en bij de Pro versie. Het is wel belangrijk dat uw locatievoorziening aanstaat, anders werkt het groepsbericht niet.

Ik heb een individueel bericht gestuurd, maar er wordt niet op gereageerd.

Het kan zijn dat iemand een proefabonnement heeft genomen, maar dit niet verlengd heeft. De app is dan niet meer toegankelijk voor de betreffende persoon en zal uw bericht niet kunnen lezen. Gewoon opbellen via de app lukt wel.

Privacy

Moet ik bij het aanmaken van een account alle velden verplicht invullen?

Niet alle velden zijn verplicht, maar dit is wel wel wenselijk zodat u optimaal profijt hebt van Onion Today

Grijpt Onion Today in als er kwetsende teksten worden geplaatst of personen onterecht in diskrediet worden gebracht?

Ja, indien dit het geval is, zal hierover een bericht worden gestuurd naar het betreffende account. In het uiterste geval zal het account worden verwijderd.

Is mijn aanbod zichtbaar voor de hele sector?

U kunt uw aanbod ook afschermen voor bepaalde segmenten. Dit kunt u in uw account regelen.